Sponsorlu Bağlantılar

Stent

Stent

Kalp ve damar hastalıklarının tedavisinde kullanılan önemli yöntemlerden biri de stent yerleştirilmesidir. Peki, stent nedir? Stent, damarların içine yerleştirilen küçük bir tüptür. Genellikle metal veya polimer malzemeden yapılan bu tüp, daralmış veya tıkanmış damarları açık tutmak için tasarlanmıştır. Stent, damarın iç duvarına yerleştirilir ve balon kateterizasyonu adı verilen bir yöntemle genişletilir. Balon şişirildiğinde stent de açılarak damarın daralan bölümünü genişletir ve kan akışının normale dönmesini sağlar.

Stent uygulaması genellikle anjiyoplasti ile birlikte gerçekleştirilir. Bu işlem sırasında, hastalara lokal anestezi verilir ve çok küçük bir kesiden kateter damara ilerletilir. Görüntüleme teknikleri kullanılarak stent doğru yere yerleştirilir. Stent yerleştirilmesi, özellikle koroner arter hastalığı olan hastalar için hayat kurtarıcı bir işlem olabilir.

Stent Yerleştirilmesinin Faydaları

Stent yerleştirilmesi, kalp krizi geçirmiş veya kalp krizi riski taşıyan hastalar için birçok fayda sağlar. İşlemin en büyük avantajlarından biri, hızlı ve etkili bir şekilde damarların yeniden açılmasını sağlamasıdır. Bu, kalp kasına giden kan akışını hızla normale döndürür ve kalp hasarını minimize eder. Ayrıca, stent yerleştirilmesi sonrasında hastaların çoğu daha az göğüs ağrısı çeker ve daha aktif bir yaşam sürdürebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir