Gündem

Yeminli Tercüman Neden Tercih Ediliyor?

Yeminli çeviri olarak da ifade edilebilen bu tercüme çeşidinin tercih edilmesinde aslında kişilerin değil kurumların rol oynadığını söylemek gerekir. Pek çok devlet kurumu kendilerine belge sunmak isteyen bireylerin bu belgelerin resmiyetlerini onaylamak açısından yeminli çeviri talep ediyor. Böylece bütün riskler ortadan kalkıyor ve olası bir yanlışlığın önüne geçiliyor. Peki, yeminli tercümanların sunduğu bu hizmet nasıl gerçekleşiyor?

Yeminli tercüman vasfını yemin ederek kazanan tercümanlar çevirisi yapılacak belgeleri iyice inceleyerek kaynak dilden hedef dile aktarır. Aktarım sırasında anlam bütünlüğünün ortaya çıkmamasına büyük dikkat harcanır. Son okuma olarak adlandırılan proofreading yapıldıktan sonra yeminli tercüman vasfına sahip çevirmenler tercümeye tarih, isim – soy isim ve imza atarak çeviriyi onaylar. Tercümede bir hata veya yanlışlık çıkması durumunda bütün sorumluluk tercümanın olur.

Yeminli Tercüman Nedir?

Yeminli tercüme, yazılı tercüme çeşitlerinden bir tanesidir. Bu noktada özellikle resmi belgeler için talep ettiği yeminli tercüme hizmetleri ile profesyonel bir deneyim elde edebileceğinizden bahsetmek mümkündür.  Yeminli tercüme en klasik tabiri ile yeminli tercüman olmaya yeterli bir çevirmenin bağlı olduğu noter huzurunda doğru ve eksiksiz tercüme gerçekleştireceğine dair yemin etmesinden sonra ortaya koyduğu çeviri hizmetleridir. Evlilik cüzdanı, nüfus kâğıdı, diploma ve sürücü belgesi gibi resmi niteliğe sahip belgeler için talep edilen bu hizmeti Acil Tercüme ayrıcalığı ile alabilirsiniz. Üstelik yeminli tercümanlarımızın hemen hemen her dilde size hizmet sunabiliyor olması elde edeceğiniz avantajların başında geliyor.

Profesyonel Yeminli Tercüman Hizmetleri

Yeminli tercümenin profesyonel ve kaliteli bir şekilde gerçekleştirilmesi son derece önemlidir. Çünkü bu tercüme türü diğerlerine göre çok daha profesyonel ve güvenilirdir. Bu da tercümenin yanlış yapılmaması gerekliliğini ön plana çıkarır. Alanında tamamen uzman, deneyimli, bilgili ve profesyonel yeminli tercümanlar bu alanda sizlere hizmet vermektedir. Siz de bu tercümanlık hizmetinden en iyi şekilde yararlanmak için Acil Tercüme’yi tercih edebilirsiniz. Tamamen alanında uzman yeminli tercümanlar tarafından gerçekleştirilen bu hizmetlerden kusursuz bir şekilde yararlanmak için doğru adrestesiniz. Hadi, siz de hemen Acil Tercüme ile iletişime geçin.