Gündem

Liposuction Nedir, Fiyatları Ne Kadardır?

Liposuction, istenmeyen bölgelerdeki yağların alınması için kullanılan cerrahi bir işlemdir. Liposuction uyluk, karın, kalça, kalça ve kol gibi bölgeleri tedavi etmek için kullanılabilir. Liposuction ayrıca yüz ve boyun bölgesindeki fazla yağları gidermek için de yaygın olarak kullanılmaktadır. Son zamanlarda sıklıkla karşımıza çıkan vaser liposuction ses dalgaları yardımıyla uygulanan yeni nesil bir uygulama olarak karşımıza çıkmaktadır.

Liposuction uzunca bir süreden bu yana uygulanmaktadır.  Vaser liposuction, yağ birikintilerini emme veya diğer teknikler kullanarak çıkarmadan önce parçalamak için bir lazer ışını kullanır. Liposuction, önemli kilo kaybını takiben vücut şeklini veya konturunu iyileştirmek için veya hatta büyük kilo kaybından sonra karın germe prosedürünün bir parçası olarak kullanılabilir.

Liposuction da sıklıkla meme dikleştirme ve implant gibi meme büyütme prosedürlerinin bir parçası olarak kullanılır, ancak hiçbir zaman mamoplasti prosedürü olmadan tek başına yapılmamalıdır. Çünkü ardında gizlenemeyecek izler bırakacaktır. Bu tür işlemlerde üst düzeyde bir başarı elde etmek için mutlaka klinik ortamına ve doktor tercihine dikkat etmek gerekmektedir.

Liposuction, vücuttaki yağları uzaklaştıran yaygın bir prosedürdür. Genel görünümü iyileştirmek için yapılabilir, ancak tıbbi durumları tedavi etmek için de yapılabilir. Liposuction bir kilo verme prosedürü değildir! Ancak fazla kalori depolayan yağ hücrelerinin çıkarılması nedeniyle ameliyattan sonra kilo vermenizi sağlayabilir. Tüm bu bilgiler ışığında liposuction ve vaser liposuction söz konusu olduğu zaman başarılı sonuçlar ortaya koyan uygulamalar karşımıza çıkar.

Liposuction Neden Yapılmaktadır?

Liposuction, vücuttaki yağların alındığı cerrahi bir işlemdir. Liposuction, karın, uyluk ve kollar gibi vücudun çeşitli bölgelerinde lokalize yağ birikintilerini tedavi etmek için kullanılabilir. Liposuction, dış uyluklar, dizler ve kalçalar gibi daha kapsamlı tedavi alanları için de kullanılabilir. Burada tedavinin nasıl uygulanacağı ve kapsamı hastadan hastaya değişiklik göstermektedir.

Liposuction işlemi, içinden kanül adı verilen küçük bir tüpün yerleştirildiği küçük kesikler yapmayı içerir. Bu kanül, yağ birikintilerini parçalamak ve bunları kanülden emmek için farklı yönlerde döndürülebilir veya hareket ettirilebilir. Liposuction işlemi, alınan yağ miktarına bağlı olarak 30 dakikadan birkaç saate kadar sürebilir. Bu süre yapılacak olan uygulamaya göre değişmektedir.

Liposuction genel anestezi veya lokal anestezi altında yapılır. İşlem sırasında uyanık kalmak isteyen bazı hastalar genel anestezi altında kalma kaygısı taşıdıkları için lokal anesteziyi tercih edebilirler. Diğer hastalar için genel anestezi istenebilir. Çünkü ameliyat sırasında kanamayı daha iyi kontrol etmeyi sağlar ve sonrasında ağrıyı azaltır. Bu aşamada Liposuction sonrası sürece dikkat etmek gerekmektedir. Liposuction fiyatları, yapılan işlemin detaylarına göre değişiklik göstermektedir.

Liposuction Sonrası Süreç Nasıldır?

Liposuction işleminden sonra ağrı hissedebilirsizi. Ancak bu şiddetli ağrı durumu değildir. Cerrahınız, uygulamadan sonraki ilk birkaç gün boyunca, kendinizi iyi hissedene kadar evde almanız için ağrı kesici ilaç yazacaktır. Bu aşamada doktorunuzun tavsiyelerini dikkate almanız her zaman önerilmektedir. Böylece Liposuction sonrası sürecin çok daha konforlu bir şekilde atlatılması mümkün olacaktır.

Liposuction, vücudun belirli bölgelerindeki yağların alınmasını sağlayan kozmetik bir işlemdir. Prosedür, cildin şeklini, konturunu ve dokusunu iyileştirmek için vücudun birçok bölgesinde yapılabilir. Liposuction genel veya lokal anestezi altında yapılır. Tedavi edilecek her bölgede küçük bir kesi yapılır ve aspirasyon cihazı ile yağ dokusu alınır. Kesiler dikişlerle kapatılır ve tedavi edilen bölgelere bandajlar uygulanır.

Liposuction Neden Uygulanmaktadır?

Liposuction, vücudunuzun bölgelerindeki yağları uzaklaştıran cerrahi bir işlemdir. İşlem sırasında cerrah, istenmeyen yağ birikintilerinin olduğu alanın yakınında küçük kesikler yapar ve ardından yağı emmek için kanül adı verilen tüp benzeri bir alet kullanır. Vaser Liposuction çevre dokuları etkilemeden yağları almak için tasarlanmış minimal invaziv bir tedavidir.

Liposuction, vücuttaki yağların alındığı cerrahi bir işlemdir. Vücudun birçok bölgesindeki fazla yağları almak için kullanılabilir ancak en çok karın ve uyluk bölgesine yapılır. Vaser Liposuction, cilt yüzeyinin altındaki yağ hücrelerini eritmek için ultrason enerjisi kullanan yeni bir tekniktir. Bu tedavi, geleneksel liposuction için aday olmayan hastalara yardımcı olmak için kullanılabilir.

Diyet veya egzersizle giderilemeyen fazla yağ birikintileriniz varsa Liposuction önerilmektedir. Yine amacınız vücut şeklinizi ve konturunuzu geliştirmekse bu uygulama üst düzeyde bir etkiye sahip olacaktır. Liposuction, vücuttaki, genellikle bel, kalça, uyluk veya kalçalardaki yağların alınmasını sağlayan cerrahi bir işlemdir. Liposuction boyun veya çene gibi vücudun diğer bölgelerinde de kullanılabilir. Liposuction genellikle güvenlidir.

Liposuction Nasıl Uygulanmaktadır?

Liposuction, kişinin vücudundaki fazla yağları alarak ve vücudun yaşlanma veya kilo kaybı nedeniyle sarkmış bir görünüme sahip bölgelerini şekillendirerek vücut hatlarını iyileştirmek için kullanılabilir. Liposuction, cilde açılan bir açıklıktan yağ hücrelerini emerek çalışır. Cerrah, içine kanül adı verilen içi boş bir tüp yerleştirdiği bir kesi yapar. Kanül, cildinizdeki bu açıklıktan fazla yağ hücrelerinin çıkarılmasına yardımcı olan sıvı içeren bir şırıngaya takılır.

Emme işlemi, kan damarlarının geçici olarak büzülmesine ve kapanmasına neden olarak, daha büyük kanama riski olan daha büyük insizyonlar kullanan geleneksel liposuction tekniklerinden daha az kanamaya neden olur. Liposuction, insan vücudundaki yağların alındığı cerrahi bir işlemdir. Liposuction en yaygın olarak kalça ve uyluklarda görülenler gibi lokalize istenmeyen yağ birikintilerini tedavi etmek için kullanılır. Bununla birlikte, karın ve sırt gibi daha genel yağ bölgeleri için kullanılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir