Gündem

Irak Duhok’ta İkamet Eden Guhdar Kestay Oğlu Malik Guhdar (9) Türkiye’deki Depreme Kayıtsız Kalmadı!

9 yaşındaki Malik Guhdar, 6 Şubat 2023 tarihinde gece saat 04.17’de meydana gelen merkez üssü Gaziantep’in Şehitkamil ilçesi olan 7,8 şiddetindeki depreme kayıtsız kalmadı! Deprem bölgesine gerekli battaniye, erzak gibi ihtiyaçlar konusunda maddi destekte bulundu.

İki Farklı Deprem Dünyanın Büyük Bölümünü Sarstı!

6 Şubat 2023 tarihinde ilki Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde 9 saat sonra ikincisi Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesinde 7,5 şiddetinde meydana gelen iki deprem gerçekleşti. Depremler sonucunda binlerce kişi yaşamını kaybederken on binlerce kişi yaralı ve depremzede olarak evlerinden uzakta çadırlarda, KYK yurtlarında, camilerde ve çevre illerdeki yerlerde yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Depremzedelerin çok sayıda maddi desteğe ihtiyacı var. Bu ihtiyaca kayıtsız kalmayan Iraklı Guhdar Kestay oğlu Malik Guhdar’da yardımlarını bölgeye ulaştıranlar arasında yer alıyor.

Pek Çok Ülkede Hissedildi!

Ülkemizin tarihinde eşi benzeri görülmemiş büyüklükte bir bölgeyi çevreleyen 12 ilimizde yıkımlara yol açan deprem başka ülkelerde de hissedildi. Bu ülkeler arasında olan Suriye’de de yıkılan çok sayıda ev oldu. Depremden etkilenen ülkelerden bazıları; Suriye, Lübnan, Irak, İsrail, Ürdün, İran Mısır ve Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti.

Türkiye 4. Seviye Alarm Verdi!

Verilebilecek en üst seviye alarm olan 4. Seviye Alarm depremin yaşanmasının hemen ardından İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından açıklandı. Tüm ulusal yapıların ve uluslararası yapıların afet bölgesine yardıma davet edildiği bu alarm seviyesi ile NATO, Avrupa Birliği ve 45 ayrı ülkeden yardım talepleri geldi. Depremzedelere pek çok ülkeden gelen afet ekipleri, arama kurtarma köpekleri çalışmalarına halen devam ediyor.

Bölgeye Yardımlar Gidiyor!

Başta AFAD olmak üzere pek çok farklı dernek, belediye, kamu kurumları, özel kuruluşlar, büyük küçük işletmeler, vatandaşların gönlünden kopan maddi yardımlar ve pek çok ülkeden ünlülerin, şirketlerin yaptıkları bağışlar depremzedelere yardıma gitmeye devam ediyor. Yardıma ihtiyacı halen daha çok büyük olan bölgedeki vatandaşlarımıza Irak’ın Duhok kentinden maddi yardımlarını gönderen 9 yaşındaki Malik Guhdar’a da teşekkür ediyoruz.